Esto me suena...

Publicat per leo | 20 Oct, 2008

Una profe de Bellas Artes de Valencia contaba que fue de visita con sus alumnos y alumnas a un museo de arte contemporáneo, como el MACBA vamos... ;) y como buena profe pues estuvo haciendo la visita a sus interesados alumnos. Una de las obras que explicó estaba compuesta por varios cubos de pintura, brochas, material de limpieza,... que podria explicarse hablando un poco del arte povera, de las instalaciones o de cualquier paja mental que se le hubiera ocurrido en ese momento.

Antes de que acabara la explicación, el personal de limpieza y de mantenimiento hicieron una performance delante suyo, se llevaron sus materiales para seguir con su trabajo,... mientras alumnos y profesor se quedaban del revés...

las viñetas de Rodera

Pues eso que a veces es mejor un andamio bien puesto que 20 artistas colgados de una paret blanca. 

También contaban que en el Palais de Tokio en Paris hubo un comisario amiguete de nicolas bourriaud que hizo una exposición sobre basura y que el mismo personal de limpieza del Museo le dijo que querían participar, ¡que de basura los que más sabían eran ellos! (esto también os suena ¿verdad?) y bueno les dijeron que no podia ser. Ante esta negativa injusta el personal de limpieza dejó de trabajar durante la exposición y esta fue llenándose de mierda poco a poco.

Via http://inicios.es/

"Carta oberta a Jordi Hereu"

Publicat per leo | 16 Mai, 2007

  

Presentació pública, en roda de premsa, de la

"CARTA OBERTA A JORDI HEREU"

On més de 60 entitats de la ciutat, entre elles diferents centres socials okupats, la FAVB, o assemblees de barri, acusen a l'Ajuntament d'utilitzar el tema de l'okupació com una cortina de fum per amagar els problemes reals de la ciutat.

Contarem amb la presència de membres dels Col·lectius signants, així com Jaume Asens, de la comissió de defensa del Col·legi d'Advocats, i Arcadi Oliveres, de Justícia i Pau.

Lloc: Promoció d'Habitatge Realment Públic
Hora: 12:00
Magdalenes núm. 13-15 (al costat Via Laietana)

Més info a Barcelona-indymedia
 
 
 (Segueix)

Treballadores de lArxiu Histric de Barcelona denuncien lAjuntament per subcontractaci irregular

Publicat per leo | 16 Mai, 2007

Gran notícia del día! Per la qual estem mooolt contentes! Ja va sent hora de trencar l'aparador en el que s'ha convertit aquesta ciutat, a veure si s'animen més treballadores precàries culturals i a poc a poc surt a la llum quins son els ciments d'aquesta ciutat façana.

 
Set treballadors/-es de l’Arxiu Històric de Barcelona han denunciat l’Ajuntament de Barcelona per haver subcontractat la gestió del personal auxiliar de l’arxiu a empreses de gestió cultural que paguen un sou als treballadors que està molt per sota de l’estipulat per a aquesta categoria en el conveni de l’Ajuntament.

La situació afecta set auxiliars d’arxiu de la Casa de l’Ardiaca, que des del 1998 han estat subcontractats per dues empreses diferents, Fragment S.C.P. i Magma Serveis Culturals i han perdut en cada ocasió l’antiguitat acumulada.

El servei, que fins el 1998 feien els funcionaris, va tornar a sortir a concurs l’abril passat i els treballadors podrien passar a treballar per a una tercera empresa en 15 dies, tot i que el comitè d’empresa ha impugnat el concurs i el judici per cessió il·legal de treballadors s’ha de dur a terme el pròxim cinc de juliol.

L’advocat que porta el cas, Josep Pérez, considera que el servei d’auxiliar d’arxiu no es pot subcontractar perquè no és autònom, com podria ser un servei de neteja, sinó que és una categoria professional que forma part de l’estructura de l’arxiu, i sense la qual no s’entén la tasca dels altres.

La representant de CGT a la junta de personal de l’arxiu, Laura Coll, denuncia que el que passa allà no és un fet aïllat, sinó que és part de la política de l’Ajuntament encapçalat per Jordi Hereu, que després diu que està en contra de les empreses que paguen menys de 1.000 euros i dels subcontractes. Casos similars es viuen en empreses com l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), en la pràctica totalitat dels museus de Barcelona, en el servei d’informació telefònica 012, en els serveis socials de l’Ajuntament, en l’Institut Municipal d’Informàtica i en alguns serveis d’ensenyament.

Extret de barcelona-indymedia

Ha arribat SuperVivienda!!!

Publicat per leo | 11 Mai, 2007

  

SuperVivienda som totes les persones que no ens conformem. SuperVivienda som totes les persones que no volem hipoteques a 50 ni a 40 ni a 30 anys, totes aquelles que no volem lloguers a preus i condicions indecents, que no volem especulació amb la vivenda, que no volem viure en pisos pastera, ni en pisos sense ventilació ni finestres .

SuperVivienda som tots i totes: mileuritzats, dos mileuristes i cinc-centeuristes, joves que no s’emancipen, pares que tornen amb els fills, fills que tornen a casa els pares, parelles que no es poden separar, hipotecats depenent de l’euribor, jubilats, aturats, precaritzats i cansats d’aquesta situació insostenible.

SuperVivienda som tots els que no volem que es faci malbé el medi ambient amb la construcció salvatge i descontrolada. SuperVivenda som els que volem que els pisos buïts compleixin la seva funció social.

SuperVivienda som les persones que sabem que tot això pot canviar i s’ha de canviar, que exigim responsabilitats, que reivindiquem un dret sortint al carrer. SuperVivienda és tothom que té consciència social i consciència del que han de ser els barris.
SuperVivienda és tothom que pateix la violència immobiliària i urbanística.
SuperVivienda és tothom que tingui ganes de lluitar per fer-se sentir i per cridar que els drets no es rifen ni es pidolen, sinò que es conquereixen.

Més info a:   http://bcn.vdevivienda.net/

Aquest Diumenge migra a CanMasDeu

Publicat per leo | 10 Mai, 2007

Jornades sobre migració el diumenge 13 de maig a CanMasDeu

 

Contra la multiplicació de les fronteres. Contra les fronteres interiors.
Vine a dinar amb nosaltres a les 14.30 i a les 16:30 Xerrada, passe de fotos i el documental "La historia de Antonio y Mustafa"

*Els beneficis del Rurbar seran pel judici contra l'acció de protesta al Centre d'Internament per a Estrangers de Zona Franca. 
 
Per consultar més activitats del Punt d'Interacció de Collserola

Dem concentraci contra el desallotjament de Miles de Viviendas 8:30 del mat.

Publicat per leo | 6 Mai, 2007

L'última oportunitat...

Miles de Viviendas en perill de desallotjament...

 

Tres dies abans de la campanya electoral d'uns polítics que ens usen com marionetes i que creuen que aquesta ciutat és seva -en règim de propietat-...
Demà es decideix tot, la desaparición de Miles de Viviendas. Més CSO's estan en perill de desallotjament. Però no estem soles.
S'ha presentat un recurs contra l'ordre de desallotjament, però sembla que no ens volen en primera línia de mar, que no volen el nostre desafiament. Demà tot està en mans del jutge,

i tot està en les nostres mans...

Nosaltres ens plantem. Okupar és crear espais de decisió i aquesta vegada volem decidir nosaltres.

Okupar és apostar la vida...i encara no l'hem perduda.

Tampoc hem perdut el barri, a pesar dels esforços del PSC per convertir aquest barri en un barri per a gent de pasta i turistes i expulsar als veïns.

Demà concentració i acció contra el desallotjament de Miles de Viviendas, contra la transformació d'aquesta ciutat en un parc d'atraccions turístic.

Abans que se't mengin a tu ...

Publicat per leo | 5 Mai, 2007

Desobeint Fronteres us convida aquest dissabte de nou a un sopador amb continguts!

MENJA'T LES FRONTERES ABANS QUE LES FRONTERES SE'T MENGIN A TU!

 

aquest dissabte, 5 de Maig a les 20:00 al local de la PHRP del carrer magdalenes 13-15: 
>>>> projecció del documental: "La historia de Antonio y Mustafa contada por ellos mismos"

Any 2003 - 32 minuts

"A Mustafa el vaig conèixer a El Ejido al any 2000, vivia en una "xabola" entre els hivernacles. Anys després va aconseguir papers i va arribar a Barcelona.

Antonio es el pare de dos germans amics meus que m´explicaven histories molt semblants a les de Mustafa. Ells van arribar als anys 50 a Barcelona.

Vaig decidir fer un vídeo amb les entrevistes de Antonio i Mustafa amb la idea de mostrar que les migracions no son un fenomen nou ni amenaçant ni que ens posi en perill, tal com ens volen fer creure, sinó tot lo contrari. I crec que ho he aconseguit. De vegades la vida de Antonio sembla que continua en el relat de Mustafa, i l'inrevés, de tant semblant que son els seus relats. D´altres no. En Jose Gil es un dels companys que podeu trobar al Ateneu del Bessos i un lluitador de tota la vida, ell ens ajuda a explicar millor les histories migratòries d'abans i d'ara mateix situant-nos a la Barcelona dels 60".


>>>>després sopar senegalès i una mica de musiqueta

t'esperem per menjar fronteres juntes!

Roda de premsa de presentaci del pla alternatiu de la Barceloneta i en recoltzament a Miles de Viviendas

Publicat per leo | 2 Mai, 2007
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Demà 3 de maig a les 11h del matí hi ha una roda de premsa convocada per Miles, la Plataforma de Veïns en Defensa de la Barceloneta i l'AAVV de l'Òstia, on també intervindran Manel Delgado i Arquitectes sense Fronteres. Amb aquesta convocatòria es pretén fer públic el suport veïnal a la continuïtat del centre social okupat Miles de Viviendas, en perill imminent de desallotjament; així com exigir la conservació de l'històric edifici, que està amenaçat per una ordre d'enderroc a executar immediatament -després de la policia, entraran tot seguit els paletes i els bulldozers.
 
 
 
 

El dia del desallotjament de miles, concentraci i + a les 20h a pla. sant jaume

Publicat per leo | 2 Mai, 2007

Façana de miles

Extret de  http://www.sindominio.net/miles/

Gràcies a totes per ser aquí.
Okupar és apostar la vida i encara no l'hem perduda.

 (Segueix)

Cgeme, soy tuya

Publicat per nilska | 19 Abr, 2007

...o les perversitats de l'etern cicle de creació, captura, assimilació i generació de pensament crític en l'esfera institucional contemporànea.


L'altre dia (per fi) vaig tenir una mica de temps per llegir un article que Antony Davis havia escrit. Havíem pres contacte amb ell via mail, on s'interessava per la nostra experiència d'haver dit NO al Macba, i com que a la nostra web no disposàvem de massa informació en anglès, demanava més detalls.

En aquest text apareix la experiència de Crtl-i englobada en un marc de perversitats institucionals, en un context de polítiques europees que defineixen estratègies de cooptació i obtenció de valor afegit a partir d'experiències de xarxes autònomes i autoorganitzades. Defineix aquestes estratègies com una de les formes de reacció del sector cultural davant l'ofensiva neoliberal, reacció i "resistència" (a la pèrdua de legitimitat) feta amb l'ajuda d'un "patronat des de baix" --definició del nostre "amic" Ribalta emprada per parlar d'aquell conjunt de persones desvinculades de la institució, desposseides i excloses prèviamet de la presa de decisions...


I d'aquí, no se n'escapa ningú...
 (Segueix)