Es va tancar el Macba, com era inevitable.

Publicat per nilska | 4 Mai, 2006
Tanquem el Macba: meta volant del Footing contra el Mobbing


Cap a la una del migdia del 29 de maig del 2006, sota un sol aclaparador, els i les participants en el Footing contra el Mobbing enfilen el carrer Ferlandina en direcci al nou objectiu, el Macba (Museu d'art contemporani de Barcelona), l'elefant blanc del Raval. De seguida s'aixeca la taula d'avituallament, i un megfon convoca la gent cridant l'atenci amb les segents paraules:

_Aquest museu fa pudor.
_Aquest museu aixeca amb la seva ona expansiva tot de fronteres interiors.
_Aquest museu s un motor per a les poltiques d'apartheid econmic, social i cultural. Apartheid econmic perqu fa encarir el preu de la vida al barri. Apartheid social perqu expulsa la gent que no encaixa a l'aparador. Apartheid cultural perqu criminalitza les expressions culturals dissidents, crtiques o insubmises.
_Aquest museu s una mquina de mobbing, de violncia immobiliria i urbanstica.
_Aquest museu precaritza les seves treballadores.
_Aquest museu fa pudor.
_Aquest museu es pensa que amb la seva esquizofrnia confondr la nostra acci poltica. Per no ser aix. ATENCI! Tothom, amb les vedets, Atac Psictic al Museu de la Precarietat Contempornia!
 (Segueix)

Ctrl-i amb pantalons curts i dorsal contra el mobbing

Publicat per leo | 4 Mai, 2006

El dissabte passat Ctrl-i vam matinar per participar al 1er Footing contra el mobbing. Ens vam enfilar uns pantalons curtets, unes deportives i uns dorsals amb Dades Horripilants sobre la violncia immobiliria i urbanstica a la ciutat de Barcelona.

La Guerrila de l'Habitatge ens va oferir un recorregut per la selva immobiliria, amb metes volants/parades tcniques davant d'alguns punts calents on la mfia d'aquesta ciutat ha deixat la seva empremta, i on nosaltres vam deixar la nostra.

El tret de sortida va ser l'enganxada massiva d'antimultes a la porta de l'oficina antimobbing de l'ajuntament, maquillatge de les seves prctiques especulatives.

La primera parada va ser refrescada per les Vedettes Army amb una demostraci de nataci sincronitzada a dins del solar que albergava abans les Piscines Folch i Torres, que l'ajuntament va deixar deteriorar i on es va passar pel forro la participaci de les venes del barri, lucrant-se una vegada ms sota el nom de Focivesa.

I corre que te corre, vam arribar a l'oficina d'okupaci a Runa Amlia on vam degustar les ja famoses galetes okupes! ummmm! i vam fer una gran aplaudiment amb un crit de OKUPA TU TAMB!

Ja amb la suor regalimant pels nostres cossos (no tant per l'esfor sino per l'emoci) ens vam plantar a sobre de les mquines que properament enderrocaran l'edifici okupat durant 4 anys al carrer Valldonzella, on una vegada ms Focivesa ha ficat les seves grapes. Es van penjar pancartes on es podia llegir: Recorda, no oblidem els 3000 expulsats! Trasto abandonat incorrectament... i d'altres que es van penjar al camp de bsquet que properament tamb desapareixer.

I ta xan! entre avituallaments, esprints, i camuflatges ... com no podia ser d'una altra manera, el mcba va ser tancat per mobbing i precarietat!


I sense oblidar els co-patrocinadors del mobbing i la violncia immobiliria d'aquesta ciutat, vam fer una visita a l'oficina d'habitatge de ciutat Vella, Focivesa, que encara que es canvie de nom se li mant la cara de xucla sang.

Ja cap al final vam fer marxa cap a l'illa d'or, l'illa robadors, on ens vam aturar davant del nmero 29, amb la intervenci d'una vena que resisteix al mobbing continu que la immobiliria exerceix sobre quasi tots els vens dels edificis d'aquest carrer.

Extenuades d'energia recarregada en totes les parades del recorregut, vam traspassar la meta que ens esperava a la Rambla de Raval amb les vctimes del civisme i la jornada contra l'ordenana.

El comunicat final, i guard que ens regalarem aviat, ens el va oferir la Guerrilla de l'habitatge amb una gravaci des de la selva immobiliria, que ens dna un segon tret de sortida: la promoci d'habitatges realment pblics. Si el que s incivic s el preu de la vivenda, ens la regalarem nosaltres.

I de moment seguim recuperant-nos de les "agulletes", per ara que ja ho hem provat el footing continuar...

per veure fotos pinxa aqu