Esto me suena...

Publicat per leo | 20 Oct, 2008

Una profe de Bellas Artes de Valencia contaba que fue de visita con sus alumnos y alumnas a un museo de arte contemporáneo, como el MACBA vamos... ;) y como buena profe pues estuvo haciendo la visita a sus interesados alumnos. Una de las obras que explicó estaba compuesta por varios cubos de pintura, brochas, material de limpieza,... que podria explicarse hablando un poco del arte povera, de las instalaciones o de cualquier paja mental que se le hubiera ocurrido en ese momento.

Antes de que acabara la explicación, el personal de limpieza y de mantenimiento hicieron una performance delante suyo, se llevaron sus materiales para seguir con su trabajo,... mientras alumnos y profesor se quedaban del revés...

las viñetas de Rodera

Pues eso que a veces es mejor un andamio bien puesto que 20 artistas colgados de una paret blanca. 

También contaban que en el Palais de Tokio en Paris hubo un comisario amiguete de nicolas bourriaud que hizo una exposición sobre basura y que el mismo personal de limpieza del Museo le dijo que querían participar, ¡que de basura los que más sabían eran ellos! (esto también os suena ¿verdad?) y bueno les dijeron que no podia ser. Ante esta negativa injusta el personal de limpieza dejó de trabajar durante la exposición y esta fue llenándose de mierda poco a poco.

Via http://inicios.es/

Vuelve a la calle por navidad (23 Diciembre: Manifestacin Estatal)

Publicat per leo | 16 Des, 2006

Porqu no vamos a tener casa en nuestra puta vida
porqu no vamos a tener vida en nuestra puta casa...

Volvemos juntas a la calle por Navidad!

Nos vemos el 23 de Diciembre a las 17:00 h en Plaza Catalunya (Bcn)


Hasta la vivienda siempre!

El Raval, darrera l'etiqueta

Publicat per nilska | 15 Des, 2006

Darrere cadascun dels tpics i dels estereotips que s'inscriuen sota l'etiqueta "Raval", hi ha un revers que no es correspon amb la propaganda institucional. La indstria cultural, l'hipottic multiculturalisme o la reforma urbanstica, amaguen situacions d'explotaci, racisme, hipocresia o abs, en molts casos connectats entre s.

DIVENDRES, 15 DE DESEMBRE A LES 20h
a la CASA DE LA SOLIDARITAT (c/VISTALEGRE 15)

 (Segueix)

Llvame al museo, papi

Publicat per nilska | 14 Des, 2006

(Increible pero cierto...)


Llvame al museo, papi
ens recorda la fascinaci que generen els museus, l'ambici de qui porta anys de carrera pensant en el moment en que aconseguir treballar-hi...

Tamb ens recorda la imatge de Barcelona, la ciutat de la cultura fashion, moderna, elegant, cara, invivible...

Llvame al museo, papi, pero...

Papi, me han echado del museo!

Es va tancar el Macba, com era inevitable.

Publicat per nilska | 4 Mai, 2006
Tanquem el Macba: meta volant del Footing contra el Mobbing


Cap a la una del migdia del 29 de maig del 2006, sota un sol aclaparador, els i les participants en el Footing contra el Mobbing enfilen el carrer Ferlandina en direcci al nou objectiu, el Macba (Museu d'art contemporani de Barcelona), l'elefant blanc del Raval. De seguida s'aixeca la taula d'avituallament, i un megfon convoca la gent cridant l'atenci amb les segents paraules:

_Aquest museu fa pudor.
_Aquest museu aixeca amb la seva ona expansiva tot de fronteres interiors.
_Aquest museu s un motor per a les poltiques d'apartheid econmic, social i cultural. Apartheid econmic perqu fa encarir el preu de la vida al barri. Apartheid social perqu expulsa la gent que no encaixa a l'aparador. Apartheid cultural perqu criminalitza les expressions culturals dissidents, crtiques o insubmises.
_Aquest museu s una mquina de mobbing, de violncia immobiliria i urbanstica.
_Aquest museu precaritza les seves treballadores.
_Aquest museu fa pudor.
_Aquest museu es pensa que amb la seva esquizofrnia confondr la nostra acci poltica. Per no ser aix. ATENCI! Tothom, amb les vedets, Atac Psictic al Museu de la Precarietat Contempornia!
 (Segueix)

Ctrl-i amb pantalons curts i dorsal contra el mobbing

Publicat per leo | 4 Mai, 2006

El dissabte passat Ctrl-i vam matinar per participar al 1er Footing contra el mobbing. Ens vam enfilar uns pantalons curtets, unes deportives i uns dorsals amb Dades Horripilants sobre la violncia immobiliria i urbanstica a la ciutat de Barcelona.

La Guerrila de l'Habitatge ens va oferir un recorregut per la selva immobiliria, amb metes volants/parades tcniques davant d'alguns punts calents on la mfia d'aquesta ciutat ha deixat la seva empremta, i on nosaltres vam deixar la nostra.

El tret de sortida va ser l'enganxada massiva d'antimultes a la porta de l'oficina antimobbing de l'ajuntament, maquillatge de les seves prctiques especulatives.

La primera parada va ser refrescada per les Vedettes Army amb una demostraci de nataci sincronitzada a dins del solar que albergava abans les Piscines Folch i Torres, que l'ajuntament va deixar deteriorar i on es va passar pel forro la participaci de les venes del barri, lucrant-se una vegada ms sota el nom de Focivesa.

I corre que te corre, vam arribar a l'oficina d'okupaci a Runa Amlia on vam degustar les ja famoses galetes okupes! ummmm! i vam fer una gran aplaudiment amb un crit de OKUPA TU TAMB!

Ja amb la suor regalimant pels nostres cossos (no tant per l'esfor sino per l'emoci) ens vam plantar a sobre de les mquines que properament enderrocaran l'edifici okupat durant 4 anys al carrer Valldonzella, on una vegada ms Focivesa ha ficat les seves grapes. Es van penjar pancartes on es podia llegir: Recorda, no oblidem els 3000 expulsats! Trasto abandonat incorrectament... i d'altres que es van penjar al camp de bsquet que properament tamb desapareixer.

I ta xan! entre avituallaments, esprints, i camuflatges ... com no podia ser d'una altra manera, el mcba va ser tancat per mobbing i precarietat!


I sense oblidar els co-patrocinadors del mobbing i la violncia immobiliria d'aquesta ciutat, vam fer una visita a l'oficina d'habitatge de ciutat Vella, Focivesa, que encara que es canvie de nom se li mant la cara de xucla sang.

Ja cap al final vam fer marxa cap a l'illa d'or, l'illa robadors, on ens vam aturar davant del nmero 29, amb la intervenci d'una vena que resisteix al mobbing continu que la immobiliria exerceix sobre quasi tots els vens dels edificis d'aquest carrer.

Extenuades d'energia recarregada en totes les parades del recorregut, vam traspassar la meta que ens esperava a la Rambla de Raval amb les vctimes del civisme i la jornada contra l'ordenana.

El comunicat final, i guard que ens regalarem aviat, ens el va oferir la Guerrilla de l'habitatge amb una gravaci des de la selva immobiliria, que ens dna un segon tret de sortida: la promoci d'habitatges realment pblics. Si el que s incivic s el preu de la vivenda, ens la regalarem nosaltres.

I de moment seguim recuperant-nos de les "agulletes", per ara que ja ho hem provat el footing continuar...

per veure fotos pinxa aqu

Les Vedettes Army tamb diuen No al Macba...

Publicat per leo | 11 Abr, 2006

Aquesta tarda les ctrl-i no hem pogut evitar surtir amb le estupendes Vedettes expulsades el divendres del Teatre Arnau. Hem estat voltant per la ciutat de la cultura d'aparador, de la cultura que ens vol desplomar, per les vedettes army s'han desplegat amb les seves plomes per seguir fent pessigolles als monstres faranics que monopolitzen la cultura.

Hem fet pessigolles, hem ballat, hem cantat, i precintat l'sgae. I amb el que ens hem rellepat els dits ha sigut amb l'atac psquic i vric al macba, on s'ha acabat donant un flyer amb la nova programaci de l'espai alliberat per la cultura als treballadors del Macba i donant nims a les informadores prekries subcontractades.

"Vedets Army"

Somos las vedets expulsadas, desalojadas, desahuciadas del Teatro Arnau Paral.lel.

Somos el alma de los teatros vacos en espera de especulacin.

Somos las que pedimos cultura libre para todas.

Somos las que maana destruiremos las barreras policiales a cosquillas.

Cultura libre / Taquilla Cero


Per veure ms fotos

Album Ctrl-i

http://www.flickr.com/photos/culturalliure2/

Espai alliberat per la cultura -- ENTREACTE

Publicat per nilska | 11 Abr, 2006
Per raons alienes a l'equip de tcnics, poetes, taquillers, informadores, vedettes, actors secundaris, floreros culturals, tramoistes, illuminadores, audincia, baixistes, grafiteres, periodistes, rates de biblioteca, vianants, lectors, claca entesa, escalfabutaques i tota la resta que formem part de l'Espai Alliberat per la Cultura, els cinc dies d'increble programaci cultural previstos al Teatre Arnau Parallel van ser interromputs. Demanem disculpes en nom dels pocavergonyes civicopoltics de l'Ajuntamen

t que han mostrat una vegada ms, clausurant aquest recinte espectacular, la voluntat poltica d'impedir tota cultura no mercantilitzada, tot espai cultural que sostingui prctiques dissidents.
 (Segueix)

preparant el Teatre Arnau

Publicat per nilska | 10 Abr, 2006
El que hauria pogut ser, o algunes coses que es van quedar tancades dintre del Teatre Arnau

La programaci que va poder ser

Publicat per nilska | 9 Abr, 2006
Aquest s el programa amb el que haura tornat a tenir vida el Teatre Arnau i del que podrem haver gaudit durant cinc des.

No dessistirem de portar-ho a terme, la cultura lliure contina...