.:::..::.5000 persones prenen els carrers en defensa de l'espai pblic i contra la imposici d'Ordenances Cviques.:::..::.

Publicat per nilska | 20 Des, 2005

  Milers de persones van participar el passat dissabte (17 de desembre) de la marxa popular contra les ordenances del civisme que volen imposar des de l'ajuntament de Barcelona. Segons el nostre recompte ms de 5.000, que han arribat a omplir de gom a gom durant fora estona la plaa dels ngels.

  La marxa que reunia desenes de grup afectats per les ordenances directament i moltes altres persones que indirectament veuran retallades les seves llibertats per l'aplicaci d'aquest decret. S'han pogut veure tres grans batucades de tambors que amenitzaven la marxa. La protesta ha comenat amb columnes de prop de 200 manifestants que han baixat des de diversos punts de Barcelona, fins a confluir a la plaa Universitat a les 17h. Una columna la configuraven patinadors que han sortit a les 16h del Palau Reial, han baixat per Diagonal i Muntaner sota el lema "Patinar no s cap crim" i han girat per Gran Via fins el punt d'inici, all han organitzat una exibici de salts de skate.

  Un altre nombrs grup ha baixat pel passeig de Grcia sortint des de la plaa del Diamant, on durant tot el mat hi havien hagut activitats en un solar, s'ha construit una txabola, s'han posat videos.... Tamb ha sortit una marxa des de la plaa Folch i Torres, que ha arribat a les 17:30h a la plaa Universitat, desprs de passar tot el dia fent variades activitats en aquest solar reivindicat pels vens i venes. Des de Glries i el poble nou han sortit malabaristes, ciclistes i una batucada que denunciava l'especulaci. i l's pblic del carrer. Un cop congregats i sota el lema El carrer s de tothom s'ha baixat per la ronda Sant Antoni, on s'hi han afegit nombroses prostitutes.

  La baixada pel carrer Joaquim Costa ha donat continutat a la marxa, fins arribar a la plaa dels ngels, que ha estat plena de gom a gom. All prop de 300 skaters amb el pat alat han reivindicat l's de l'espai pblic. Al carrer dels ngels s'ha produt el trencament d'un vidre de la seu del PSC. A continuaci s'ha baixat per la rambla del Raval, on sorpresivament per a tothom, desenes d'antiavalots dels mossos d'esquadra han irrumput amb molta violncia, disparant pilotes de goma i apallisant a diverses persones amb cop de porra. A partir d'aquell moment la manifestaci ha viscut moments de molta tensi provocada per aquesta actuaci. Alguns manifestants han creuat contenidors per a protegir-se de les pilotes de goma. La marxa ha fet cas oms a les provocacions policials i ha baixat fins arribar a la Rambla on s'ha girat pel carrer Escudellers. All s'ha continuat fins la plaa George Orwell, on paradoxalment s'hi va instalar -tot i la contradicci bvia amb el nom de la plaa- la primera cmera de videovigilncia de la ciutat.

  Per aquest fet s'ha desplegat una gran pancarta on es llegia "Ull, El Gran Clos et vigila". La intenci de finalitzar la marxa a la plaa de Sant Jaume amb la lectura d'un comunicat ha estat abortada conjuntament pels mossos d'esquadra i els UPAS de la Gurdia Urbana, i finalment aquest comunicat s'ha llegit al carrer Ferran, on s'ha desconvocat la protesta. Tot i que un miler de persones continuen hores d'ara denunciant la limitaci del dret a manifestaci al carrer Ferran intentant entrar a la plaa Sant Jaume, acompanyats d'una batucada. Segons informacions d'ltima hora hi hagut varies persones ferides per l'impacte de les porres dels cossos policials, i pel moment sembla que no hi ha persones detingudes.


  Extret de: El carrer s de tothom

  Si vols descarregar-te un video de la manifestacci fes click, aqu

  Si sols el vols visualitzar punxa, aqu

  Per veure imatges consulta els segents links fotos a indymedia barcelona: [1], [2], [3]

  Articles relacionats: La cortina de fum del civisme (Comunicat de Vctimes del Civisme)

  Barcelona 2005: el fracs d'un model (per Miles de Viviendas)

  El desordre (M. Delgado)


authimage