Roda de premsa de presentaci del pla alternatiu de la Barceloneta i en recoltzament a Miles de Viviendas

Publicat per leo | 2 Mai, 2007
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Demà 3 de maig a les 11h del matí hi ha una roda de premsa convocada per Miles, la Plataforma de Veïns en Defensa de la Barceloneta i l'AAVV de l'Òstia, on també intervindran Manel Delgado i Arquitectes sense Fronteres. Amb aquesta convocatòria es pretén fer públic el suport veïnal a la continuïtat del centre social okupat Miles de Viviendas, en perill imminent de desallotjament; així com exigir la conservació de l'històric edifici, que està amenaçat per una ordre d'enderroc a executar immediatament -després de la policia, entraran tot seguit els paletes i els bulldozers.
 
 
 
 

El dia del desallotjament de miles, concentraci i + a les 20h a pla. sant jaume

Publicat per leo | 2 Mai, 2007

Façana de miles

Extret de  http://www.sindominio.net/miles/

Gràcies a totes per ser aquí.
Okupar és apostar la vida i encara no l'hem perduda.

 (Segueix)

Cgeme, soy tuya

Publicat per nilska | 19 Abr, 2007

...o les perversitats de l'etern cicle de creació, captura, assimilació i generació de pensament crític en l'esfera institucional contemporànea.


L'altre dia (per fi) vaig tenir una mica de temps per llegir un article que Antony Davis havia escrit. Havíem pres contacte amb ell via mail, on s'interessava per la nostra experiència d'haver dit NO al Macba, i com que a la nostra web no disposàvem de massa informació en anglès, demanava més detalls.

En aquest text apareix la experiència de Crtl-i englobada en un marc de perversitats institucionals, en un context de polítiques europees que defineixen estratègies de cooptació i obtenció de valor afegit a partir d'experiències de xarxes autònomes i autoorganitzades. Defineix aquestes estratègies com una de les formes de reacció del sector cultural davant l'ofensiva neoliberal, reacció i "resistència" (a la pèrdua de legitimitat) feta amb l'ajuda d'un "patronat des de baix" --definició del nostre "amic" Ribalta emprada per parlar d'aquell conjunt de persones desvinculades de la institució, desposseides i excloses prèviamet de la presa de decisions...


I d'aquí, no se n'escapa ningú...
 (Segueix)

YMG s'escapa del museu

Publicat per nilska | 14 Abr, 2007

Ja sabem com li agrada a la cultura barcelonina capturar tot allò que vol ser lliure... L'últim exemple el trobem amb la paradoxa YoManGo: fruit del treball col·lectiu, el disseny de la bossa màgica està fet per omplir-la de riquesa capturada, per donar-nos alegria a les nostres vides prekaries. Repetim: vol capturar, no ser capturada en aquesta ciutat que tot ho assimila.

YMG 

Gràcies, Paula Bannister! --- felicitats, prekàries! --- i qui vulgui saber més...

Instinto preKario y prcticas piratas

Publicat per nilska | 23 Gen, 2007
(sobre la precariedad y lo inconsciente, hacking social y tecnolgico)
_ Seminario de investigacin de la Universidad Pirata -eminentemente prctico y tozudamente terico- "Instinto preKario y prcticas piratas (...)" tendr aproximadamente 21 sesiones. Las sesiones sern cada martes de 20:15 h. a 22:30 h., de Noviembre a Mayo. Para alguna de las sesiones prcticas ser necesario seguramente cambiar el horario, ste se acordar colectivamente con suficiente antelacin.
Para saber mas, mas y mucho sobre este seminario, mira en su blog
 (Segueix)

Es va tancar el Macba, com era inevitable.

Publicat per nilska | 4 Mai, 2006
Tanquem el Macba: meta volant del Footing contra el Mobbing


Cap a la una del migdia del 29 de maig del 2006, sota un sol aclaparador, els i les participants en el Footing contra el Mobbing enfilen el carrer Ferlandina en direcci al nou objectiu, el Macba (Museu d'art contemporani de Barcelona), l'elefant blanc del Raval. De seguida s'aixeca la taula d'avituallament, i un megfon convoca la gent cridant l'atenci amb les segents paraules:

_Aquest museu fa pudor.
_Aquest museu aixeca amb la seva ona expansiva tot de fronteres interiors.
_Aquest museu s un motor per a les poltiques d'apartheid econmic, social i cultural. Apartheid econmic perqu fa encarir el preu de la vida al barri. Apartheid social perqu expulsa la gent que no encaixa a l'aparador. Apartheid cultural perqu criminalitza les expressions culturals dissidents, crtiques o insubmises.
_Aquest museu s una mquina de mobbing, de violncia immobiliria i urbanstica.
_Aquest museu precaritza les seves treballadores.
_Aquest museu fa pudor.
_Aquest museu es pensa que amb la seva esquizofrnia confondr la nostra acci poltica. Per no ser aix. ATENCI! Tothom, amb les vedets, Atac Psictic al Museu de la Precarietat Contempornia!
 (Segueix)

Ctrl-i amb pantalons curts i dorsal contra el mobbing

Publicat per leo | 4 Mai, 2006

El dissabte passat Ctrl-i vam matinar per participar al 1er Footing contra el mobbing. Ens vam enfilar uns pantalons curtets, unes deportives i uns dorsals amb Dades Horripilants sobre la violncia immobiliria i urbanstica a la ciutat de Barcelona.

La Guerrila de l'Habitatge ens va oferir un recorregut per la selva immobiliria, amb metes volants/parades tcniques davant d'alguns punts calents on la mfia d'aquesta ciutat ha deixat la seva empremta, i on nosaltres vam deixar la nostra.

El tret de sortida va ser l'enganxada massiva d'antimultes a la porta de l'oficina antimobbing de l'ajuntament, maquillatge de les seves prctiques especulatives.

La primera parada va ser refrescada per les Vedettes Army amb una demostraci de nataci sincronitzada a dins del solar que albergava abans les Piscines Folch i Torres, que l'ajuntament va deixar deteriorar i on es va passar pel forro la participaci de les venes del barri, lucrant-se una vegada ms sota el nom de Focivesa.

I corre que te corre, vam arribar a l'oficina d'okupaci a Runa Amlia on vam degustar les ja famoses galetes okupes! ummmm! i vam fer una gran aplaudiment amb un crit de OKUPA TU TAMB!

Ja amb la suor regalimant pels nostres cossos (no tant per l'esfor sino per l'emoci) ens vam plantar a sobre de les mquines que properament enderrocaran l'edifici okupat durant 4 anys al carrer Valldonzella, on una vegada ms Focivesa ha ficat les seves grapes. Es van penjar pancartes on es podia llegir: Recorda, no oblidem els 3000 expulsats! Trasto abandonat incorrectament... i d'altres que es van penjar al camp de bsquet que properament tamb desapareixer.

I ta xan! entre avituallaments, esprints, i camuflatges ... com no podia ser d'una altra manera, el mcba va ser tancat per mobbing i precarietat!


I sense oblidar els co-patrocinadors del mobbing i la violncia immobiliria d'aquesta ciutat, vam fer una visita a l'oficina d'habitatge de ciutat Vella, Focivesa, que encara que es canvie de nom se li mant la cara de xucla sang.

Ja cap al final vam fer marxa cap a l'illa d'or, l'illa robadors, on ens vam aturar davant del nmero 29, amb la intervenci d'una vena que resisteix al mobbing continu que la immobiliria exerceix sobre quasi tots els vens dels edificis d'aquest carrer.

Extenuades d'energia recarregada en totes les parades del recorregut, vam traspassar la meta que ens esperava a la Rambla de Raval amb les vctimes del civisme i la jornada contra l'ordenana.

El comunicat final, i guard que ens regalarem aviat, ens el va oferir la Guerrilla de l'habitatge amb una gravaci des de la selva immobiliria, que ens dna un segon tret de sortida: la promoci d'habitatges realment pblics. Si el que s incivic s el preu de la vivenda, ens la regalarem nosaltres.

I de moment seguim recuperant-nos de les "agulletes", per ara que ja ho hem provat el footing continuar...

per veure fotos pinxa aqu

Les Vedettes Army tamb diuen No al Macba...

Publicat per leo | 11 Abr, 2006

Aquesta tarda les ctrl-i no hem pogut evitar surtir amb le estupendes Vedettes expulsades el divendres del Teatre Arnau. Hem estat voltant per la ciutat de la cultura d'aparador, de la cultura que ens vol desplomar, per les vedettes army s'han desplegat amb les seves plomes per seguir fent pessigolles als monstres faranics que monopolitzen la cultura.

Hem fet pessigolles, hem ballat, hem cantat, i precintat l'sgae. I amb el que ens hem rellepat els dits ha sigut amb l'atac psquic i vric al macba, on s'ha acabat donant un flyer amb la nova programaci de l'espai alliberat per la cultura als treballadors del Macba i donant nims a les informadores prekries subcontractades.

"Vedets Army"

Somos las vedets expulsadas, desalojadas, desahuciadas del Teatro Arnau Paral.lel.

Somos el alma de los teatros vacos en espera de especulacin.

Somos las que pedimos cultura libre para todas.

Somos las que maana destruiremos las barreras policiales a cosquillas.

Cultura libre / Taquilla Cero


Per veure ms fotos

Album Ctrl-i

http://www.flickr.com/photos/culturalliure2/

Espai alliberat per la cultura -- ENTREACTE

Publicat per nilska | 11 Abr, 2006
Per raons alienes a l'equip de tcnics, poetes, taquillers, informadores, vedettes, actors secundaris, floreros culturals, tramoistes, illuminadores, audincia, baixistes, grafiteres, periodistes, rates de biblioteca, vianants, lectors, claca entesa, escalfabutaques i tota la resta que formem part de l'Espai Alliberat per la Cultura, els cinc dies d'increble programaci cultural previstos al Teatre Arnau Parallel van ser interromputs. Demanem disculpes en nom dels pocavergonyes civicopoltics de l'Ajuntamen

t que han mostrat una vegada ms, clausurant aquest recinte espectacular, la voluntat poltica d'impedir tota cultura no mercantilitzada, tot espai cultural que sostingui prctiques dissidents.
 (Segueix)

La programaci que va poder ser

Publicat per nilska | 9 Abr, 2006
Aquest s el programa amb el que haura tornat a tenir vida el Teatre Arnau i del que podrem haver gaudit durant cinc des.

No dessistirem de portar-ho a terme, la cultura lliure contina...