Espai alliberat per la cultura -- ENTREACTE

Publicat per nilska | 11 Abr, 2006
  Per raons alienes a l'equip de tcnics, poetes, taquillers, informadores, vedettes, actors secundaris, floreros culturals, tramoistes, illuminadores, audincia, baixistes, grafiteres, periodistes, rates de biblioteca, vianants, lectors, claca entesa, escalfabutaques i tota la resta que formem part de l'Espai Alliberat per la Cultura, els cinc dies d'increble programaci cultural previstos al Teatre Arnau Parallel van ser interromputs. Demanem disculpes en nom dels pocavergonyes civicopoltics de l'Ajuntamen

  t que han mostrat una vegada ms, clausurant aquest recinte espectacular, la voluntat poltica d'impedir tota cultura no mercantilitzada, tot espai cultural que sostingui prctiques dissidents.

  Mantenim cinc raons per continuar obrint Espais Alliberats per la Cultura:
  <1> Perqu la imatge cultural s un dels motors econmics que posa a la venda les ciutats en el mercat global com un gran escenari on els actors som tots i cap de nosaltres cobrem.
  <2> Perqu en nom d'aquesta cultura de marca i a cop d'ordenances cviques d'excepci, es vol aca
  bar amb els espais culturals crtics, autnoms, experimentals o dissidents.
  <3> Perqu amb aquesta cultura, i de la m de l'especulaci urbanstica, es planifiquen des dels despatxos zones metropolitanes d'inters cultural i es revaloritzen els barris del centre de la ciutat a partir de la installaci de faranics museus i centres de cultura institucional.
  <4> Perqu els professionals de la cultura treballem en precari sota subcontractes, ett's, i altres formes d'intermitncia impagada per a grans productores i museus pblics i privats.
  <5> Perqu els intermediaris d'aquest gran negoci cultural s'enriqueixen en nom de la protecci dels drets d'autor que protegeix a qualsevol menys als creadors.

  Obrim un espai al Parallel, enmig de milers d'esquelets de teatres, per exhibir-nos retalls de potncia desbordant, oferint fragments del programa que hauria hagut de ser a l'Arnau i que despleguem davant del Molino. Fem nostre aquest carrer que volen convertir en un circuit de consum a cops de violncia cvica. Trobem-nos al mig del Parallel per trencar la lgica actor-espectador, espectacle-consum, barrejant-nos entre tallers, msica, arts plstiques, cabaret i teatre. Un tast de tota la riquesa cultural que regalem, de la qual ens desprenem, ja que no calen propietats per defensar all que ens sobra.

  Som els generosos, els excessius, ning no ens aturar.
  Consulta el programa de m!

1 Comentaris & 0 Retroenllaos de "Espai alliberat per la cultura -- ENTREACTE"

  Dessitjo sumar-me a les 12.000 signatures y poder fer que el meu colectiu d'actors ho fagi tamb amb posibilitats de poder actuar devant dels teatres del paral.lel... Cm puc fer-ho? Grcies ja em dire-ho...........

  SI EL ARTE NO SANA, NO ES ARTE...........

  desde que naci que soy Artista aunque nadie crea en el arte, yo morir defendiendolo.... Y me gustara que en la educacin de los nios tambin existiera como materia escolar... Bueno otro dia os explico mas........ nuk

  Publicat per NUNU 12 Abr 2006, 12:16
authimage