Es va tancar el Macba, com era inevitable.

Publicat per nilska | 4 Mai, 2006
  Tanquem el Macba: meta volant del Footing contra el Mobbing


  Cap a la una del migdia del 29 de maig del 2006, sota un sol aclaparador, els i les participants en el Footing contra el Mobbing enfilen el carrer Ferlandina en direcci al nou objectiu, el Macba (Museu d'art contemporani de Barcelona), l'elefant blanc del Raval. De seguida s'aixeca la taula d'avituallament, i un megfon convoca la gent cridant l'atenci amb les segents paraules:

  _Aquest museu fa pudor.
  _Aquest museu aixeca amb la seva ona expansiva tot de fronteres interiors.
  _Aquest museu s un motor per a les poltiques d'apartheid econmic, social i cultural. Apartheid econmic perqu fa encarir el preu de la vida al barri. Apartheid social perqu expulsa la gent que no encaixa a l'aparador. Apartheid cultural perqu criminalitza les expressions culturals dissidents, crtiques o insubmises.
  _Aquest museu s una mquina de mobbing, de violncia immobiliria i urbanstica.
  _Aquest museu precaritza les seves treballadores.
  _Aquest museu fa pudor.
  _Aquest museu es pensa que amb la seva esquizofrnia confondr la nostra acci poltica. Per no ser aix. ATENCI! Tothom, amb les vedets, Atac Psictic al Museu de la Precarietat Contempornia!
  Llavors, la multitud, amb el megfon, les vedets i dues sueques d'incgnit al capdavant es llencen contra la porta principal amb crits de guerra com KAMEAME!!aaahhh!! i d'altres, creant un moment de confusi que va ser aprofitat per fer un: txaca-tancat el museu! S'acabava de tancar la porta principal amb un candau a prova de cisalla i de segurates precaritzats. Tot seguit dos individus camuflats van penjar una pancarta on deia: (i) Tancat per mobbing i precarietat.
  La multitud va esclatar en un clam d'eufria. Al cap d'un moment el megfon va convocar a un rpid moviment tctic de retirada.

  Atenci atenci, totes i totes, retirada cap a la taula d'avituallament!

  Aquest rpid moviment va costar una mica atesa l'eufria desencadenada, per al final tothom va fer cap.

  Ara, Ball de Desinfecci, mans enlaire, totes juntes, per favor, vinga, ens treiem les puces precries del gran elefant blanc del raval!

  Es va produir un gran rebombori, amb tota la gent molt junta, com si es volgus ocultar alguna cosa. S'abocaven ampolles d'aigua sobre la gent, se'ns ruixava amb difusors mentre les cares no ocultaven l'alegria. El megfon va proclamar:

  Hem tancat el Macba, avui hem tancat el museu.
  El tanquem per reformierdisme.
  El tanquem per generar mobbing, per produir precarietat i violncia.
  El tanquem pel seu propi b. Perqu s'ha de transformar o destruir.
  El tanquem per no haver-lo de cremar.
  Vinga marxem!

  Quan ens vam tornar a dispersar, les sueques i els camuflats havien desaparegut. Tot seguit vam reprendre el Footing pels circuits de la violncia immobiliaria i urbanstica del centre de Barcelona.

2 Comentaris & 0 Retroenllaos de "Es va tancar el Macba, com era inevitable."

  guau! s'ho mereixien! per encara hi han altres museus i institucions culturals que s'ho estan guanyant tamb, quin podra ser el prxim?

  Publicat per prekaria 11 Mai 2006, 13:59

  article interessant :
  http://www.ypsite.net/blog/?p=660

  Publicat per d 09 Mar 2007, 17:56
authimage