Si encara eres dels que utilitzen windows, ara s l'hora de canviar-te a linux! A que esperes!

Publicat per leo | 19 Feb, 2007

3 Comentaris & 1610 Retroenllaos de "Si encara eres dels que utilitzen windows, ara s l'hora de canviar-te a linux! A que esperes!"

  Fora de voler fer un comentari destructiu, el que em ve a mi pel cap, es sobre la base del temps que dispossem alguna gent per migrar a un nou sistema operatiu i amb ell tota una nova forma de pensar el programari.

  La gent que ens dediquem als moviments socials a fer coses que desprs pengem a la web, com tota la resta d'activitats que es realitzen, ho fem en certa mesura, al marge del sistema. Vull dir que el nostre temps d'oci o de treball queda plasmat en una feina que reverteix a un benefici collectiu i no pas individual (periple per no dir la malsonant paraula "voluntari").

  I d'aqu que el nostre temps sigui limitat i potser preferim emprar-lo en potenciar les habilitats que ja abans tenem. De tota manera aix esdev una espasa de Damocles, ja que pel mateix argument haurem d'acceptar tota mena de comportaments autoritaris en els nostres espais, noms per mencionar una de tantes. I aix s quelcom que moltes em aprs a no acceptar.

  I d'aqu me'n vaig a la connexi amb la realitat. Quants ordinadors del mn tenen Windows i quants funcionen sobre software lliure. En el cas de voler comunicar moltes vegades el que tens al cap s parlar el mateix llenguatge que parla a qui vols intentar copsar. D'aqu que l'entorn grfic de Ubuntu o altres sigui tan semblant. No m'imagino obrir un espai d'internet gratut en un barri al que la gent hagi de connectar-se per terminal, o altres. I aix no s lo nic.

  En el mn web hi ha un auge altssim de mini pellcules. Aquestes tenen la crrega poltica de les persones que la han fet. Amb aix vull dir que els comportaments sexistes, homfobs, patritics i de ms estan a l'ordre del dia en la major part d'aquests racons, i ja estan all i no els podem obviar, i la grandessa d'internet s que s ms fcilment democratitzable que la resta de mitjans de comunicaci, i per tant incidir-hi all una responsabilitat que algunes volem assumir.

  La facilitat que et permet Windows en tant que (al menys la meva) estructura mental est ja adaptada a funcionar rpida i gilment i pot (o al menys li agradaria) donar respostes tot aquest marasme.

  Flash s el format que ms velocitat d'edici et permet tenir, millors resultats en menor temps i sense tenir que aprendre una ingent quantitat de coses que et poden desmoralitzar si has d'apendre abans de comenar. Aix si ja a l'esfor de voler fer alguna cosa, has de comenar a aprendre tantes altres, et pots perdre pel cam.

  Per tant, molta gent crec que encara trigar a migrar i la feina corc d'anar menjant-li la orella i ensenyant-li no ha fet ms que comenar, per com en tantes i tantes coses. Si quan alg passa la porta d'un espai poltic com els referenciats a la columna de la dreta ho ha de fer amb tot l'ideari ben sabut, ens quedarem els de sempre. Les frmules mixtes com openoffice per windows, em semblen de moment ms sensates.

  El programari lliure s un virus que ja s'ha comenat a escampar i cal encara trobar formes collectives de viure'l, d'agafar-li confiana per sense voler forar-lo massa. Si un ordinador estava a ple funcionament abans de migrar-lo i desprs comena a ranquejar potser fora bo, fer un pas enrera i esperar temps millors en aquell terminal precs, ja que de moment tamb planta cara al capitalisme.

  Publicat per Victor 20 Feb 2007, 19:32

  vols dir... la teva opci podria ser plantar cara al l'ajuntament de Barcelona sent del PSC? es pot fer tot des de dins? i a banda linux no s un sistema operatiu que estigui als lmits, hi han ja moltes escoles que l'utilitzen, hi han milers de distribucions,... i com ja saps Vctor pots tenir els dos sistemes operatius installats i sols usar windows per el teu benvolgut flash, que si tant sols invertires unes horetes ms segur que trobaries un homnim amb software lliure. Lnux es desenvoluparia molt ms rpid si les usuries collaborarem ms, fent feedback dels bugs que hi trobem i explicant als desenvolupadors que s el que ens agradaria trobar.

  I no volem, al menys jo, fer de captadores, cadasc que decideixi el que ms li ve de gust per amb el nou Windows vista no trobars ms avantatges, tot el contrari, quan vulguis copiar un CD i no et deixe, quan vulguis veure una peli per tercera vegada i no et deixe, quan vulguis descarregar msica i no et deixe... no vingues a demanar-nos a les de les portes de baix que et fem les cpies... ;)

  Publicat per l e o n a 20 Feb 2007, 20:29

  Aqu va un mail que corre per la xarxa

  Asunto: RV: ATENTOS NUEVO WINDOWS VISTA

  Lee esto y psalo, por favor:

  Windows Vista, el ltimo sistema operativo de Microsoft, est plagado de sistemas de proteccin anticopia y de bloqueo de contenidos por presiones de entidades como la MPAA , la RIAA o la SGAE , supuestamente para combatir la piratera. Estos sistemas estn integrados en la programacin bsica del sistema, por lo que son muy difciles de cancelar o rodear.

  El resultado es que, si te instalas Windows Vista o compras un ordenador que lo traiga preinstalado, ya no podrs ver o grabar vdeos ni escuchar o grabar msica descargados de Internet .

  Lo ms grave es que, en muchos casos, tampoco podrs hacerlo ni siquiera aunque hayas comprado legalmente el contenido , porque el DRM (sistema de proteccin de derechos de autor) integrado no
  permite, por ejemplo, que te puedas pasar una cancin de un DVD (comprado legalmente) a tu MP3. Ni que te puedas tostar una seleccin de canciones (compradas legalmente) para el CD de tu coche. Y, con frecuencia, ni siquiera podrs reproducir una
  pelcula (comprada legalmente) en tu ordenador o en cualquier medio que no sea un reproductor especfico autorizado por Microsoft y
  los fabricantes de contenidos. Si intentas hacerlo, lo reproduce con mala calidad o directamente lo impide.

  La nica solucin segura para evitar este abuso es no instalar Windows Vista y rechazar cualquier ordenador que te intenten vender con Windows Vista preinstalado. Considera pasarte a algn sistema operativo "libre", como Linux.

  Publicat per nazuke 20 Feb 2007, 20:33
authimage