[ Receptes ] 17 Gener, 2007 18:50

Segurament molts de nosaltres tenim ordinadors corrent diversos sistemes operatius a la vegada, ja sigui GNU/Linux, MS Windows o Mac OS X.

Un dels problemes que ens trobem és poder tenir "acualitzats" els bookmarks entre ambdos sistemes. En aquest cas entre una Debian Etch i Windows XP.

Aquest problema té una senzilla solució, fer un enllaç simbòlic dels bookmarks del Firefox de GNU/Linux apuntant als bookmarks de Windows...

Actualització 20/01/07: Existeix un add-on per a firefox per a tenir els Bookmarks sincronitzats entre un o més ordinadors: Foxmarks Bookmark Synchronizer

 (Segueix)
[ Events ] 28 Setembre, 2006 15:50

Avui dia 28 de Setembre s'ha dut a terme una petita xerrada introductòria sobre el que són els HackLabs i Hackmeetings a la UdG. La intenció inicial de la xerrada ha set de reclam per a persones interessades en formar una associació de GNU/Linux per a promocionar el Software Lliure dins la Universitat de Girona.

Tot seguit deixo les transparències que he utilitzat per a la xerrada.

 (Segueix)
[ Events ] 12 Setembre, 2006 17:43

Els dies 13, 14 i 15 d'Octubre es celebrarà el 7é Hackmeeting a l'estat espanyol. La idea d'organitzar aquest event sorgí d'Itàlia l'any 1998 on es va fer el primer HackMeeting.

Un HachMeeting és un event autogestionat, on les persones no són simples espectadors sinó que passen a formar part del mateix event. És participatiu i obert a tothom que tingui ganes de compartir els seus coneixaments sobre hacktivisme, GNU/Linux, Internet i sobretot tot el que rodeja el Software Lliure.

Tot seguit teniu el Call 4 Nodes (crida a la participació)...

 (Segueix)
[ General ] 01 Maig, 2006 19:04

Cuando empecé a usar Linux, un amigo preguntó qué me parecía y me
sorprendí dándole un adjetivo: femenino. Recién llegada del
masculino Windows -masculino como el sistema social del que es
bandera-, Linux te parece femenino. Los repositorios son las ubres
de la Gran Madre, su apertura y flexibilidad destilan feminidad, mil
colores de telas indias tejidas a mano en comunidad.

 (Segueix)
[ Receptes ] 15 Març, 2006 16:02

És una documentació molt interessant per conèixer en nivell de seguretat dels nostres aparells i per altre banda per passar-nos ho bé una estoneta fent el que tan ens agrada, remenat i passar-nos ho bé (sempre sense perjudicar a terceres persones)

La documentació l'ha alliberat sobre llicència LGPL i està disponible en PDF. Els que no vàrem tenir la sort d'assistir a la xerrada ens podem consolar amb les transperències i poder anar fent proves.

Font: Blog Pancake

 (Segueix)

[ Receptes ] 07 Març, 2006 17:50

Fa temps que li devia a el Nandelbosc una portada.
El Juny del 2005 va alliberar una sèrie de documents pràctics sobre la instal·lació i configuració de diferents servidors amb Gentoo i OpenBSD.

És una documentació molt interessant perquè és totalment pràctica. Munta una xarxa de servidor amb màquines velles que costen cap caler...

En fi, aquí teniu el link:

http://www.elsxukurs.org/manuals_ebooks/propis/Web/index.htm

[ Notícies ] 20 Desembre, 2005 17:58

De tots és sabut que compartir és bo, tot i que moltes discogràfiques no ho vulguin entendre o la SGAE (Sociedad General de Autores i Editores) es capfiqui a dir el contrari. Fa poc s'ha creat el col·lectiu CompartirEsBueno per manifestar el dret a compartir, sobretot material amb llicències lliures, documentació, llibres, pel·lícules, reportatges...

 (Segueix)
[ Receptes ] 03 Desembre, 2005 23:31

Aquest article us ensenyo pas a pas configurar la xarxa en una màquina GNU/Linux. Penseu que tot el que explico només us deixa la xarxa configurada fins que torneu a reiniciar l'ordinador! En la següent revisió del text ensenyaré com deixar configurades les targetes per a diferents distribucions.

Nivell: principiant

 (Segueix)
[ General ] 03 Desembre, 2005 22:55
Por fin publico las fotografias que realizé en el pasado HackMeeting de Sevilla 2004. Por falta de tiempo y (sinceramente) un poco de pereza todavia no las habia subido... No son muy buenas ya que la mayoria estan hechas en interior, sin flash y sin tripode, o sea como un macho de la fotografia :P
Vereis que estan un poco borrosas o movidas pero esto me pasa por ir amb una mà a cada ou al HackMeeting.
Por cierto podeis jugar a buscar a nuestro amigo TuX a ver quien lo encuentra :P
 (Segueix)
[ General ] 03 Desembre, 2005 22:41

Desprès de més de cinc mesos sense actualitzar HackTivisme.org per fi torna a funcionar! Passa a ser una pàgina dinàmica gràcies a pLog! Moltes gràcies també des d'aquí a totes les persones que han fet possible aquest Blog a Sindominio.

Estic preparant nous articles/receptes sobre wikis, còpies de seguretat, trasteig amb ThunderBird i Firefox, entre altres.

 (Segueix)