justicia pel jove de tora

05 Abr, 2003

Novetats sobre els detinguts a Torà

Noticies — Publicat per justiciatora @ 19:05
Avui dissabte 5 d'abril a les 22h de la nit han traslladat a Jordi Vilaseca, el primer dels detinguts, del pabelló psiquiatric penitenciari a la UCI de l'Hospital de Santa Maria de Lleida.

El motiu, sembla, una taquicardia, detectada mentre se li realitzaven proves electrocardiogràfiques. Això ha estat comunicat als familiars, els quals s'han traslladat de nou a Lleida. Tot i que demà s'acaba el plaç que permet mantenir-lo incomunicat, s'ha deixat entrar als familiars per motius d'humanitat, ja que una situació així no es pot mantenir. El Jordi estava destrossat psicologicament i físicament. A la UCI s'hi trovaven el Jutge de Guardia, metges, infermeres i els mossos d'esquadra. En principi, demà hauria de declarar davant del jutge, però tot dependrà del seu estat. Ha estat també important l'Habeas Corpus que s'ha presentat avui al matí al jutjat de guardia, el tercer des de la seva detenció, per retirar-li immediatament la situació d'incomunicació i perquè s'invalidin les seves declaracions, que han estat obtingudes sota tortura i que no són valides, per tant no hi ha raó per mantenir als altres dos nois de Torà en presó provisional.
Les mobilitzacions al carrer s'han fet sentir durant tot el dia en diversos llocs de la ciutat de Lleida i Torà. Ha estat important la manifestació de les 12 del migdia a Lleida. S'han reunit un centenar de persones que han estat enviant telegrames a la presó de Ponent per tal de donar suport als dos companys que es troben en presó provisional sense fiança, i ha transcorregut la manifestació fins L'Hospital Santa Maria, on hem esperat vàries hores perquè el pare i la mare del Jordi poguessin parlar amb les doctores. Aquestes, còmplices del montatge, ens deien aquest migdia que el Jordi estava animat i més o menys bé de salut. Una mentida més.


Comentaris

Powered by LifeType