justicia pel jove de tora

07 Abr, 2003

La repressió no s'atura, nosaltres tampoc!

Noticies — Publicat per justiciatora @ 19:08
Ja fa mesos que l'ombra de la criminalització mediàtica i la repressió (des de persecucions, identificacions i tota mena d'assetjaments policials) amenaça tots els moviments socials de les terres de ponent. Des de dimarts 1 d'abril companys i companyes dels presos de Torà estem al carrer denunciant la detenció il.legal i l'agressió directa, en forma de vexacions i tortures, que els tres joves estan patint. Les declaracions extretes sota aquestes circumstàncies inhumanes que la llei antiterrorista comporta, no ens serveixen com a prova de cap tipus d'autoinculpació.
Denunciem l'estat de setge que ha viscut i segueix vivint la localitat de Torà, el desproporcionat desplegament policial i la situació d'alarma social que han provocat. Denunciem la intimidació, l'assetjament i la coacció que des dels primers moments, els Mossos d'Esquadra han inflingit als familiars, així com tot un procés judicial ple d'irregularitats que han fet anar de corcoll a família i advocats amb viatjes constants de Lleida a l'Audiència Nacional sense conéixer la localització exacta dels presos. Els objectes robats a la casa de la família i al local dels joves no són significatius: l'atestat presentat sobre el material trobat al local dels joves es desmesurat i il·legal en tant que, al moment de realitzar l'escorcoll no hi havia testimonis.
Així denunciem l'ingrés a presó dels tres joves i la dispersió a diferents centres penitenciaris de Madrid, destaquem que fins al moment encara no han declarat davant el jutje que instrueix el cas. Per tant, exigim la llibertat immediata sense càrrecs de tots els presos i la supressió de la llei antiterrorista com a eina parapolicial i política que permet incomunicar als detinguts fins a un màxim de 5 dies, vulnerant els drets fonamentals com, la pressumpció d'innocència, el manteniment de la integritat física i psíquica o el dret a disposar d'advocat i a ser vist pels familiars.
Per tot això i més, des de ponent us convoquem a totes CADA DIMECRES A LES 20 HORES a la plaça DE LA PAERIA (davant l'ajuntament de Lleida).
Des de Torà, Lleida, Barcelona, Manresa, Terrassa... s'estan coordinant accions que s'extendran a altres localitats perquè entenem que aquestes tres detencions no són un fet aïllat ni aquí ni a la resta de l'estat espanyol. Estem patint una onada de repressió política, articulada des de l'Audiència Nacional i executada pels cossos de seguretat, contra les llibertats més bàsiques.

Comentaris

Powered by LifeType