justicia pel jove de tora

10 Abr, 2003

Cronologia dels fets de Torà

Noticies — Publicat per justiciatora @ 19:24
per Coordinadora Antirrepresiva de Torà
-Dijous 6 de febrer: en JVC denuncia seguiments il.legals al jutjat de Cervera.
-Dimarts 1 d'abril: en JVC es detingut quan surt de treballar. El familiars el busquen per por que hagi tingut un accident.

Dimecres 2 d'abril: el pare d'en JVC denúncia la desaparició del seu fill i els mossos l'informen que està detingut a Madrid, sota la Llei Antiterrorista, per odre del jutge Garzón. Al vespre, efectius policials amb en JVC encaputxat i enmanillat efectuen escorcolls a casa de la família i al local del jovent de Torà sense testimonis i amb la incautació de material divers. La policia assetja el poble.

-Dijous 3 d'abril: aproximadament a les 12h de la nit en JTC i en ACA són detinguts inculpats, segons la policia, per les declaracions que sota tortura a firmat en JVC.

-Divendres 4 d'abril: els familiars d'en JVC viatjen a Madrid acompanyats de l'advocat F.Arnau, quan arriben allí els informen que en JVC no s'ha mogut de les comarques de Lleida. El jutje Garzón comuncia la localització d'en JTC i en ACA i són traslladats al jutjat nº7 de Lleida a prestar declaració i ingressats a la presó de Ponent. En JVC es hospitalitzat a Psiquiatria a l'hospital de Santa Maria (Lleida) degut a una crisis d'ansietat.

-Dissabte 5 d'abril: des de primera hora del matí unes 50 persones es posen a treballar. S'envien telegrames i, reunits un centenar de persones, es fa una marxa per la ciutat de Lleida fins a l'hospital on s'exigeix que els familiars puguin veure a en JVC i conéixer el seu estat. Els familiars d'en ACA i en JTC els visiten. Per la tarde es fa una xerrada on s'explica la situació. Quan els familiars i amics/gues d'en JVC estan de camí a Torà són informats que en JVC ha estat ingressat a la UCI per símptomes de taquicardia. Unes 20 persones es desplacen a l'hospital i el pare d'en JVC pot entrar 5 minuts a veure'l.

-Diumenge 6 d'abril: des de primera hora del matí es distribueix la feina i la gent comença a treballar per a les manifestacions de la tarda. Es fa una concentració a la Pl.St.Joan de Lleida, amb un centenar de persones, i es recor la ciutat, es va fins a l'hospital i s'acaba a la presó de ponent. Per la finalització dels 5 dies d'incomunicació de la llei antiterrorista i per l'estat de salut d'en JVC, el jutje declara llibertat provisional fins es recuperi i pugui pasar a disposició judicial.

-Dilluns 7 d'abril: els familiars poden visitar a en JVC a la Uci. A mitja tarda passa a planta i escriu una carta d'ànims i agraïments. L'advocat presenta una denúncia per tortures.

Dimarts 8 d'abril: alta d'en JVC i al tornar a Torà rep l'avís dels mossos on se'l cita per anar a declarar. La benvinguda dels veïns i veïnes i la citació, a casa per escrit, on es confirma que al dia següent a d'anar a l'Audiència Nacional (Madrid) prestar declaració.


-Dimecres 9 d'abril: a primera hora els Mossos d'Esquadra se'l van endur a Madrid, seguits de tres cotxes amb familiars i amics/gues. En JVC es nega a declarar sense el seu advocat i el jutge decreta el seu empressonament a Soto del Real, en espera de declaració.

-Dijous 10 d'abril: en JTC i en ACA són traslladats de la presó de Ponent a Madrid perquè prestin declaració. Es convoca una concentració davant de l'audiencia nacional a Madrid a les 12h. Els tres presos de Torà a última hora de la nit encara no han prestat declaració.


-Divendres 11 d'abril: (a les 13h) en JVC segueix a la presó de Soto del Real. En JTC i en ACA, ja traslladats a Madrid, no consta que estiguin a Soto del Real, ni que segueixin junts. Les suposicions apunten que poden estar a Alcalameco o a Valdemoro i de moment no es sap si han anat o no a declarar. A Lleida s'ha convocat una roda de premsa a les 12h per informar sobre la situació.


Comentaris

Powered by LifeType