justicia pel jove de tora

05 Des, 2005

Manifest de la CGT de Catalunya arran dels fets de Torà

Suport Rebut — Publicat per justiciatora @ 21:42
L’1 d’abril del 2003 en una operació conjunta entre els mossos i la brigada d’informació de la policia nacional un jove del poble de Torà es detingut sota la Llei Antiterrorista passant 5 dies incomunicat a la comissaria dels mossos d’esquadra. Aquesta detenció va acabar amb l’ingrés a l’UCI, durant l’ingrés al centre hospitalari unes proves analítiques realitzades a en J.V.C. van mostrar la presència d’amfetamines a l’orina, presència que va desapareixer el dia següent en unes altres proves. Aquests fets mostren, si més no, que aquesta amfetamina, que té una presència a l’orina limitada (entre 48 i 72 hores) és una prova suficient per dur a terme la investigació. Dos joves més són detinguts arran de les declaracions, sota tortura, realitzades pel primer jove.

Els 3 joves passen dos mesos a la presó després dels quals són posats en llibertat amb càrrecs i sota fiança. Des d’aleshores estan a l’espera de judici a l’Audiència Nacional, on el passat 14 de novembre van fer una vista prèvia, amb unes peticions que s’eleven a 15 anys de presó i mig milió d’euros per cadascun. L’acusació es basa en danys, tinença d’explosius i pertinença a una suposada banda armada.

D’altra banda, la querella per tortures interposada per un dels joves, després de ser arxivada per la jutgessa Maria Gemma Luengo, del jutjat d’instrucció número 2 de Lleida, s’ha reobert en les últimes setmanes a instància de l’Audiència Provincial de la mateixa ciutat.

Arrel dels fets que s’estan succeint darrerament , la CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL DE CATALUNYA volem manifestar:

- Que La legislació antiterrorista serveix, un cop més, per donar cobertura legal al segrest de les persones detingudes, a la no comunicació a les famílies, a l’aïllament de la persona detinguda durant cinc dies i a l’obtenció de declaracions i autoinculpacions mitjançant tortura; pràctiques totes elles denunciades per Amnistia Internacional i altres organismes internacionals contra la tortura. No és aquesta la primera i ni serà la única vegada (els tres joves de Gràcia, els de l’Hospitalet, la Laura Riera, ...) que es denuncien tortures a l’Estat Espanyol, ja que sembla ser una pràctica habitual dels cossos policials.

- Que el judici a l’Audiència Nacional, hereva del Tribunal d’Ordre Públic franquista, és desproporcionat per les altes penes que comporta i per les despesses que generarà tant a nivell econòmic com de desgast personal i emocional.

- Demanem lliure absolució dels tres joves ja que davant la investigació d’una querella per tortures, una declaració feta en aquestes condicions no pot ser una prova judicial vàlida.

- A més, fem una crida a tots els col·lectius socials a moure’ns des de cada un dels nostres àmbits, com venim fent la CGT allà on tenim poder de negociar convenis col·lectius, introduïnt clàusules de reserva del lloc de treball pels treballadors/es detingudes o empresonades. Però alhora i sobretot a moure’ns des de la unitat de l’esquerra per fer front a la cacera de bruixes, per aturar les violacions dels drets humans comeses a i per l’Estat espanyol, per solidaritzar-se amb les víctimes de la violència d’Estat i per mobilitzar a la societat civil.

Per tot això, la CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL DE CATALUNYA exigim:

- INVESTIGACIÓ DE LA QUERELLA PER TORTURES INTERPOSADA PER UN DELS TRES JOVES DE TORÀ
- DESAPARICIÓ DE L’AUDIÈNCIA NACIONAL I ABSOLUCIÓ DELS TRES JOVES PER MANCA DE PROVES
- DEROGACIÓ DE LA LLEI ANTITERRORISTA. PROU TORTURES.
- NO A LA CRIMINALITZACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS

Barcelona, 28 de novembre del 2005.

Publicat a:
http://www.suportponent.net/article.php3?id_article=801


Comentaris

Powered by LifeType