Les paradis artificiels

Fisica quantistica a Cortona

Ciutats — 21 Maig 2009, 21:00

I s'acaben aquests 18 dies a Itàlia. L'escola ha estat molt bé, encara que alguns dels professors (Briegel, Plenio, Vedral, Zurek) acabessin faltant. En general però hi ha hagut molt bon ambient: l'"hotel" no era un gran què però les birres a la terrassa cada vespre no tenien preu. Més endavant potser m'animo i passo a net alguns apunts de les classes o en vaig un resum. De moment, algunes fotos del poble.

Cortona

Cortona

Les Ferrovie dello Stato s'han aprofitat una mica de mi i han aconseguit que m'hi gastés uns quants calerons, però ha valgut la pena. Els cap de setmana han estat de visites. En Tadeo segueix a Bologna, cada vegada més fart de què el vagi a veure. A la 5 o 6 vegada que hi vaig finalment he acabat pujant a les dues torres.

Bologna

Poi, Pisa, que també segueix igual. La torre encara està torta i un altre any hi ha la fira de productes europeus al Ponte di Mezzo. Una visita turística amb l'Ognyan, descans a la gespa de Piazza dei Miracoli inclòs, unes birretes a l'Orzo Bruno i una bona paella de diumenge amb la Marta.

Piazza dei Miracoli, Pisa

Paella a Pisa

E finalmente a Brescia, con Giulia e il suo compagno restauratore. Un kebab di difficile digestione e una occhiata al foro in restauro. Contento di rivederti. Grazie mille a tutti, vi aspetto a Barcellona!

Brescia


Allontanarsi dalla linea gialla

Ciutats — 22 Febrer 2009, 20:31

És estrany retornar de visitant a una ciutat on has viscut durant un bon temps. Després d'un any i mig Pisa seguia igual. Un bar nou a Garibaldi i una pizzeria a Vettovaglie. L'Arno havia crescut força amb les últimes pluges, però ja estava baixant. A part d'això, l'àrab, l'undici i l'enoteca de San Martino seguien al mateix lloc, i també el Leningrad i el Picriba. També la vida Erasmus seguia igual: ara, preparant els carnavals de Venècia i Viareggio. És curiós com cada any es redescrobreix la ciutat.

L'Arno des del Ponte di Mezzo a Pisa.

I després cap a Bologna. Ja no recordava els fantàstics revisors italians, intentant endur-se una petita prima per "deixar-nos" quedar drets a un tren que anava amb una hora de retard. Però almenys els preus són assequibles i sempre et queden els regionals, no com aquí. La casa d'en Mateucci a Bologna segueix tan acollidora com sempre. Merci pel llit!

Mateo mateando.


Powered by LifeType