Les paradis artificiels

19 Jun, 2008

Barbara Terhal: Fault Tolerant Quantum Computation

Des de divendres passat que sóc a Ann Arbor (Michigan, EUA), per assistir a la Michigan Quantum Summer School 2008, sobre informació quàntica. De moment les classes més interessants han estat les de la Barbara Terhal i les del Wojciech Zurek.

La Barbara Terhal ha donat tres hores de Fault Tolerant Quantum Computation. Com que era la primera classe de l’escola va començar amb una introducció dels 5 criteris de DiVincenzo (amb qui resulta que està casada) per a la Computació Quàntica, aprofitant per introducir les portes quàntiques, i amb una mica del típic formalisme: matrius densitats, measures de von Neumann, POVM… també va parlar de superoperadors I com utilitzar-los per descriure el soroll. El segona dia va parlar de correcció d’errors, sobretot del proposat per Shor, i avui ha acabat explicant els surface codes. De moment ha estat la més didàctica i ben explicada de totes les classes que s’han fet. M’encanta quan fan servir la pissarra i no es limiten simplement a anar explicant la presentació.

I per a qui li interessi, les seves presentacions estan penjades a la pàgina de l’escola. Si tinc temps també miraré de penjar jo els meus apunts.


Comentaris


Afegeix un comentari


Powered by LifeType