Les paradis artificiels

Last.fm i Spotify

Música — 01 Març 2009, 19:34

Ha sortit un nou programa per escoltar música a través d'internet: Spotify. Me l'he instal·lat i l'he estat provant aquest últims dos dies. Sembla que ha de ser el principal competidor de Last.fm, però de moment per mi encara es queda força enrere.

Last.fmSpotify

Spotify permet escoltar les cançons que vulguis, tantes vegades com vulguis. És més o menys com tenir un iTunes, perquè és clavaet clavaet, però en lloc de tenir la música al teu ordinador la busques i l'escoltes directament online. La cerca pot ser per artista, per cançó, per disc, per any, per estil..., només a canvi d'escoltar de tant en tant una veu sossa que et diu que t'ho passaràs més bé si pagues 10 euros al mes. Què em falla? La diversitat de música que hi ha no està malament, però si busques alguna cosa una mica especial ja no la trobes. I molt important, la classificació dels estils es queda massa general. Trobo a faltar les recomanacions de Last.fm, les etiquetes que defineix la gent i l'enorme varietat de grups i estils. De totes maneres, sempre es poden combinar per buscar aquella cançó que Last.fm només et deixa escoltar a mitges, i a més Spotify permet scrobblejar a Last.fm les cançons que vas escoltant. I això sí: soluciona el problema de quan et ve gent a casa i comença a trastejar amb els teus discos o el teu ordinador buscant música que li agradi per posar.

Resumint, de moment crec que em quedo amb la meva música (i la que em passin els meus amics), escoltada des de l'ordinador i scrobblejada cap a Last.fm, que em seguirà recomenant grups i concerts. I amb ganes de provar el nou Songbird de Mozilla. A veure si tinc temps.


mono.tune

Música — 18 Gener 2009, 20:35

És el nom d'un grup que vaig descobrir fa poc gràcies a last.fm. Són del Brasil, toquen un lo-fi genial per un diumenge a la tarda i tenen un disc i mig (The worst day with the best person i l'EP Lo). Els podeu trobar a last.fm.

mono.tune - Lo EP


Radio Dissident

Música — 16 Novembre 2008, 22:19

Una vegada a Siracusa em va agradar molt el concert d'un grup anomenat Sei Valvole Magneti Marelli. Estava buscant coses seves per internet i no he trobat res, però de rebot he acabat descobrint Radio Dissident. Dissidenze sonore, frattaglie rock ed altre perversioni.

Radio Dissident


Suzanne Vega + Russian Red

Música — 08 Juliol 2008, 19:33

Una de breu. Concert ahir de Suzanne Vega al Palau de la Música. Genial ella i genials també els altres dos músics, sobretot el baixista. I s'ho van currar i van fer la tira de bisos, els del públic estàvem encantats (excepte la gent de platea, que hi devia anar gratis i ja estaven marxant quan va tornar a sortir a tocar les últimes cançons).

Suzanne Vega

I de telonera la madrilenya Russian Red, que va estar realment molt bé però que potser s'està passant ja d'aparèixer en tots els festivals possibles aquest any. De totes maneres jo encara no l'havia vist en directe, i en tenia ganes, i em va agradar.


Tyrone, the taxi dj

Música — 23 Juny 2008, 05:05

Avui he aprofitat la intersecció de dos bons esdeveniments (és diumenge i no tinc classe de la Michigan Quantum Summer School, i les meves angines i la corresponent febre han baixat a nivells tolerables) per a visitar Detroit amb l'Albert Benseny. La capital del techno, segons sembla, tot i que un diumenge al matí no es notava per enlloc. Els tres busos i trens que hi van des d'Ann Arbor només circulen de tarda, o sigui que ens ha tocat agafar un taxi i ale. El que no sabíem és que el taxista seria Tyrone, the Taxi DJ, que ens ha alegrat el llarg (i car) viatge amb una selecció de les seves sessions de hip hop, i que després de xerrar bona estona

Barcelona? Oh, nice city, I've heard of it in the news... sometimes... and in the books... I think...

ens ha obsequiat amb 4 dels seus cds. Encara no he tingut temps d'escoltar-los amb calma, només al taxi, però I'm looking forward to. Ja veurem què tal.

I Detroit, una ciutat deserta. Tampoc hem tingut temps d'explorar-la a fons, i només de dia, però definitivament hi ha hagut una crisi amb els cotxes. Carrers llargs i deserts, i botigues tancades.


Powered by LifeType