Les paradis artificiels

01 Mar, 2009

Last.fm i Spotify

Música — 01 Març 2009, 19:34

Ha sortit un nou programa per escoltar música a través d'internet: Spotify. Me l'he instal·lat i l'he estat provant aquest últims dos dies. Sembla que ha de ser el principal competidor de Last.fm, però de moment per mi encara es queda força enrere.

Last.fmSpotify

Spotify permet escoltar les cançons que vulguis, tantes vegades com vulguis. És més o menys com tenir un iTunes, perquè és clavaet clavaet, però en lloc de tenir la música al teu ordinador la busques i l'escoltes directament online. La cerca pot ser per artista, per cançó, per disc, per any, per estil..., només a canvi d'escoltar de tant en tant una veu sossa que et diu que t'ho passaràs més bé si pagues 10 euros al mes. Què em falla? La diversitat de música que hi ha no està malament, però si busques alguna cosa una mica especial ja no la trobes. I molt important, la classificació dels estils es queda massa general. Trobo a faltar les recomanacions de Last.fm, les etiquetes que defineix la gent i l'enorme varietat de grups i estils. De totes maneres, sempre es poden combinar per buscar aquella cançó que Last.fm només et deixa escoltar a mitges, i a més Spotify permet scrobblejar a Last.fm les cançons que vas escoltant. I això sí: soluciona el problema de quan et ve gent a casa i comença a trastejar amb els teus discos o el teu ordinador buscant música que li agradi per posar.

Resumint, de moment crec que em quedo amb la meva música (i la que em passin els meus amics), escoltada des de l'ordinador i scrobblejada cap a Last.fm, que em seguirà recomenant grups i concerts. I amb ganes de provar el nou Songbird de Mozilla. A veure si tinc temps.


Comentaris


Afegeix un comentari


Powered by LifeType